Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

Wat is een stadsdeelcommissie?

De stadsdeelcommissie adviseert het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum en het bestuur van de stad over de toekomst van het stadsdeel, de inrichting van het stadsdeel en de uitvoering van werkzaamheden. Dit doet de commissie namens hun buurtgenoten.

Als er in het stadsdeel of in jouw buurt zaken spelen die je graag deelt met de politiek, is de stadsdeelcommissie het eerste aanspreekpunt. De stadsdeelcommissie praat over zaken die van belang zijn voor stadsdeel Centrum. De commissie geeft adviezen aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum of het college van B&W.

De stadsdeelcommissie vergadert twee keer per maand met het dagelijks bestuur. De vergaderingen vinden meestal plaats in de Stopera en zijn openbaar toegankelijk. Kijk voor meer informatie op: https://centrum.notubiz.nl/

Wie vertegenwoordigen mijn buurt?

De stadsdeelcommissieleden weten goed wat er speelt in stadsdeel Centrum. Heb je vragen over de inspraak of wil je een suggestie delen? Dan kun je een van de commissieleden aanspreken of een voorstel indienen voor een initiatief in Centrum.

Stadsdeel Centrum heeft twee deelgebieden:

Centrum Oost: het zuidelijke deel van de Grachtengordel, de Weteringschans, de Nieuwmarktbuurt en Lastage, de Weesperbuurt, de Plantagebuurt, de Kadijken en de Oostelijke Eilanden.

Centrum Oost
Neeria Oostra
GroenLinks
n.oostra@amsterdam.nl
Centrum Oost
Pia Bruin
D66
p.bruin@amsterdam.nl
Centrum Oost
Jasja Arian
PvdA
j.arian@amsterdam.nl
Centrum Oost
Raphaël van Kraaij
VVD
r.van.kraaij@amsterdam.nl

Centrum West: de beide Burgwallen (Oude Zijde en Nieuwe Zijde), grachtengordel-West, de Jordaan, de Haarlemmerbuurt inclusief Westerdok/IJdok en de Westelijke Eilanden.

Centrum West
Noah Zeevenhooven
GroenLinks
n.zeevenhooven@amsterdam.nl
Centrum West
Debbie van Veen
D66
d.van.veen@amsterdam.nl
Centrum West
Max Joles
PvdA
m.joles@amsterdam.nl
Centrum West
Bas van der Sande
VVD
b.van.der.sande@amsterdam.nl

Agenda

Een keer per maand bespreekt de stadsdeelcommissie het bewonersvoorstel met de meeste stemmen. Welk voorstel dit is, wordt op de peildatum om 16:00 uur vastgesteld.

8 januari 2020

Peildatum

21 januari 2020

Vergadering

12 februari 2020

Peildatum

25 februari 2020

Vergadering

11 maart 2020

Peildatum

24 maart 2020

Vergadering

8 april 2020

Peildatum

21 april 2020

Vergadering


Wist je dat?

“... als je idee in de stadsdeelcommissie-vergadering wordt besproken, je begeleiding krijgt bij het voorbereiden, presenteren en uitvoeren van je idee? ”