Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Toeterverbod op plekken waar rijen auto's zich ontwikkelen

Door Sander Kersten
10 augustus 2017

Terugdringen van agressief op de toeter staan als iemand even moet laden en lossen of wat langer nodig heeft om in te parkeren.

De binnenstad is klein, de wegen langs de grachten zijn smal. Er zijn winkels die bevoorraad moeten worden, mensen verhuizen, vuilniswagens, sloffende toeristen en inparkeren langs een gracht is niet voor iedereen even makkelijk. 

En er willen nog steeds heel veel mensen met de auto de binnenstad in.

Als bewoner van de Geldersekade (mijn situatie, noem de uwe in de comments) ontstaat er vaak een lange rij wachtende auto's voor het stoplicht richting de Prins Hendrikkade. 

Wachten geeft frustratie. En dus gaat autootje 1 boos toeteren. Autootje twee, nu gesterkt in zijn/haar frustratie vindt het ook welletjes en toetert mee. Autootje drie volgt et cetera, u begrijpt me. 
Soms, dan wordt het heel leuk en gaan twee autootjes elkaar afwisselen en om de beurt naar elkaar/ tegen elkaar (?) toeteren. 

Er is helemaal niets mis met een toetje geven als waarschuwing of als iemand zit te slapen als het groen wordt. Er is al helemaal niets mis met een toetje voor toeristenzombies die weigeren aan de kant te gaan al horen ze een draaiende motor achter zich.

Maar het supergefrustreerd, agressief en langdurig toeteren, daar mag wat mij betreft voor gewaarschuwd worden middels een bord. En bij een heterdaadje een lekker dikke prent komen.
Ik denk dat dit makkelijk en goedkoop toepasbaar is op plekken waar regelmatig lange rijen ontstaan met nutteloze toeterconcerten. Een waarschuwingsbord zal al heel veel schelen.

 NB: in dit voorbeeld is de Geldersekade/ Nieuwmakrt gebruikt, ik kan me voorstellen dat dit op veel meer plekken van toepassing is. 
(Idee gezien in New York, kleine google zoekopdracht laat zien dat het veel en vaak toegepast wordt).

Dank voor uw aandacht

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Alber10 PD | 17 augustus 2017 02:17

Toeterverbod is er al. Handhaving en optreden is het probleem. Hoge boete! Hetzelfde geldt voor diesel-vrachtwagens die eindeloos hun motor laten draaien, zgn. omdat dat zou moeten van de VWA. Maar hun laadbak staat wel open!

Reageren
Birte Geesink | 21 september 2017 11:36

Mee eens dat handhaving zou helpen, en niet een nieuw waarschuwingsbord. Op de Brouwersgracht (lage nummers in ieder geval) hebben wij hetzelfde probleem. Maar ja, hoe werkt deze (en andere) handhaving in de praktijk? Ik stap op de toeteraars af en wijs ze er vriendelijk op dat ik hier woon. OK, soms niet super vriendelijk...

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Bernadette de Wit | 22 september 2017 09:52

Toeterverbod bestaat al. Handhaving is het grote probleem. De gemeente beroept zich altijd op capaciteitstekort. Stem daarom op mijn voorstel voor het geoormerkt besteden van boetes aan extra, goed getrainde handhavers. Nu gaan de geïnde boetes in de algemene middelen en kan de gemeente zich dus op die smoes blijven beroepen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.