Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Amsterdam Locatie Therapie

Door Nagiib van Overmeeren Adan
19 augustus 2017

Amsterdam Locatie Therapie is een caravan die op locatie help biedt aan burgers met mentale beperkingen, verslaving of depressie.

Ik Amsterdammer uit oost zie vaker en vaker op straat andere Amsterdammers met een beperking, verslaving en die niet helemaal in orde zijn. Ik wil helpen maar weet niet hoe je iemand helpt die de orde verstoort of niet positieve energie uitstraalt. 
Met alle hulp- en zorginstellingen in Amsterdam zou in samenwerking een Locatie Therapie caravan kunnen worden opgezet die zich op locatie in alle stadsdelen mensen direct op straat helpt en zorg aanbiedt en waar nodig begeleiding. Wij allen als Amsterdammers zijn tot een bepaalde hoogte voor elkaar verantwoordelijk, een Locatie Therapie is een oplossing voor een probleem dat steeds meer zichtbaar wordt en als wijze Amsterdammers helpt om uit hun mentale beperkingen, verslaving of depressie te komen. 
Algemeen Bestuur moet dit voorstel bespreken om verdere degradatie te voorkomen, burgers in alle stadsdelen een zorg op locatie aan te bieden in samenwerking met hulp- en zorginstellingen in Amsterdam. 
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Yvonne Weerden | 22 augustus 2017 10:59

Ik zie als psychiatrisch verpleegkundige dat de stap naar psychische hulp soms heel groot kan zijn. Tegenwoordig kan je ook niet zomaar overal terecht. Op deze manier maak je de stap kleiner en kan je mensen hoe klein het ook lijkt gepast advies geven terwijl ze er bijna alleen maar voor via de voordeur naar buiten hoeven te stappen. Zeer mooi initiatief!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.