Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Bereken bewonersparkeren niet per halfjaartarief maar per uurtarief en geef iedereen de kans in een lagere tariefzone te parkeren

Door Pascal van den Noort
21 augustus 2017

Het bewonersparkeertarief centrum is €265,50 per half jaar. Al wil je buiten het centrum parkeren: dat betaal je. Daarom: uurtarief rekenen!

90% van de auto's de binnenstad komt bijna nooit van zijn plek en die ruimte is hard nodig voor voetgangers en fietsers. Als je jouw stilstaande auto best wel buiten het centrum wil parkeren -omdat je hem toch haast nooit nodig hebt- helpt het niet als je dan toch het volle tarief per halfjaar moet betalen of dat je jouw vergunning kwijtraakt. 

Geef daarom Amsterdammers de kans om -met behoud van vergunning-  per uur te betalen en in een goedkopere zone te gaan staan of zelfs in een gratis zone buiten de ring wanneer de auto langere tijd niet nodig is. 
Wanneer in dat geval de auto waar dan ook in de stad geparkeerd wordt, betaal je in dan het Centrum niet het belachelijk lage huidige tarief van €0,06 per uur en daarbuiten nog minder, maar iets meer zoals toch al de bedoeling is; dat bepaalt de Gemeenteraad dan.
Dit geldt uiteraard niet voor parkeren in een duurdere zone omdat dan het paard achter de wagen wordt gespannen.

Dit geeft Amsterdammers de gelegenheid bij te dragen aan een fraaiere stad en tegelijk op kosten te besparen.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Arie van Staveren | 25 augustus 2017 22:37

Ik ben voor maar hoor al de protesten van bewoners in goedkopere zones. Beter: gratis/gereduceerd parkeren op A10 Ring transferia en bij metrostations ipv nog meer garages in binnenstad. Dat is geen toekomstvisie! Autodelen is ook een deel-oplossing.

Reageren
Winfried | 3 september 2017 21:50

geen vergunningenstelsel meer maar een verhuursysteem, incl de mogelijkheid om één, twee of méér halve specifieke, op nummer uitgegeven parkeerplaatsen te kunnen reserveren, per uur of periode van een aanééngesloten jaar. De prijs varieert al naar gelang de vraag naar ruimte. Je boekt, net als een vliegtuigstoel of hotelkamer via een landelijk systeem.

Reageren
ReindeR Rustema | 8 november 2017 10:31

Ja, ik ben voor. Ik weet ook al waar die auto's dan geparkeerd kunnen worden. Op een gehuurd autoschip in het havengebied. Op de Petroleumhavenweg is een open plekje boven de Coentunnel. In één klap 6.000 parkeerplaatsen erbij!

Zie ook http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2015/02/04/parkeren-in-de-openbare-ruimte (2015 alweer).

De gemeente kan de huur van het schip opzeggen wanneer nodig. Het (afgeschreven?) schip houdt altijd oud ijzer-waarde.

Reageren
Winfried | 10 november 2017 18:18

GOED IDEE Reinder. EN een parkeerplaats-reserveringssysteem, waarin je voor (on-)bepaalde tijd één of meer specifieke parkeerplaatsen reserveert. Heb je die niet meer nodig, dan stop je de reservering en krijg je je geld meteen terug. Wil je een autovrije straat, dan boek je een reeks parkeerplaatsen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.