Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Stop de lawaaiterreur van motoren, bromfietsen en open sloepen

Door hans molenaar
28 augustus 2017

Het stadsdeel Centrum weert alle verkeersdeelnemers die met hun vervoermiddel onnodig veel lawaai veroorzaken.

We zijn als bewoners van het stadsdeel Centrum best wel wat gewend, als het om geluidsoverlast gaat. Maar het loopt de laatste jaren steeds meer de spuigaten uit met de geluidsoverlast van motoren, bromfietsen en de veegwagens van de gemeente. Ook de al dan niet legale open rondvaartboten die aanmeren bij de steiger van de molen De Gooyer, veroorzaken vaak een enorme bak lawaai.Ik heb de afgelopen weken op ons balkon bij de kruising Cruquiuskade- Czaar Peterstraat de decibellen gemeten. Ik kwam tot metingen variërend van 90 -120 decibel.
Mijn voorstel is om het milieubeleid van de gemeente Amsterdam aan te scherpen en uit te werken in goede APV's, waardoor bezitters van motoren, bromfietsen en open sloepen verplicht worden hun decibellen te bepreken.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Albert Bogaard | 3 september 2017 09:01

Het verkeer op de grachten bv bij de Westerkerk waar ik woon is veel te druk. Op termijn is het onontkoombaar auto's alleen van bewoners en geen scooters, etc. Regelmatig bijna en echte botsingen.

Reageren
Winfried | 3 september 2017 21:59

vanavond; 3 motorrijders KNALLEND achter een langzaamrijdende brandweerwagen. Echt absurd. Belachelijk.
Er stoof een motoragent achteraan. TOP.
Eindelijk wordt er opgetreden.
TE GEK voor woorden dat de luchtvaart MILJARDEN uitgeeft voor stillere motoren en vliegroutes maar sprotieve motorrijders zich helemaal kunnen uitleven op hun gashandle.
Hoog tijd om motorfietsen electrisch te maken.

Reageren
Andrea van Wely | 24 november 2017 13:36

Zeer mee eens! Alles en iedereen maakt tegenwoordig herrie. Ik word er soms stapelgek van, vooral als in de zomer de ramen open staan. Inderdaad de motoren die het cool vinden extra gas te geven (alle alarmen van de geparkeerde brommertjes slaan ervan aan, nog meer lawaai), maar ook de veegwagentjes die drie keer per dag heen en weer komen. Op de stoep geparkeerde vrachtauto’s met koelinstallaties op het dak, niet normaal. Grrrrr.... Lawaai is een onderschat probleem!

Reageren
Manu Hartsuyker | 5 juli 2018 09:09

Op de Valkenburgerstraat zijn geluidsmetingen gedaan en die zijn boven de norm. Dan te bedenken dat er waarschijnlijk gemiddelden genomen worden..kan je nagaan wat de pieken zijn als motoren de straat als racebaan gebruiken om de IJtunnel in te scheuren. En de straat dienst doet als geluidsnorm versterker door de canyon achtige verhoudingen van de straat. Te veel, te langdurig te veel geluidoverlast veroorzaakt stress, ziektes ed. En uiteindelijk kost dit de staat meer geld aan gezondheidskosten

Reageren
Marc Van Langen | 2 februari 2019 08:37

Geluid slecht is voor de mens en niet nodig

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.