Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Knip tussen Haarlemmerdijk- en straat

Door ReindeR Rustema
14 november 2017

Fietsen op de Haarlemmerdijk en in de Haarlemmerstraat is geen pretje meer. Maak een knip zodat auto's niet door kunnen rijden.

De Haarlemmerdijk- en straat is een belangrijke verbinding is voor veel fietsers. Tegelijk is het nog een doorgaande verbinding voor teveel auto's, terwijl het geen hoofdnet voor de auto is (wel voor de fiets). Er zijn nu plannen om een snelle, alternatieve fietsroute voor fietsers door de Haarlemmer Houttuinen te maken. Dat scheelt al een beetje. Maar dan nog steeds rijden er auto's door de straat die er geen bestemming hebben. Maak daarom de Haarlemmerdijk- en straat alleen voor bestemmingsverkeer.

Alleen moet het dan niet minder bereikbaar worden voor laden en lossen. Dat kan goed door de Eenhoornsluis tussen dijk en straat in de Korte Prinsengracht alleen voor fietsers toegankelijk te maken.

Dan heb je ook niet de chaotische situatie doordat auto's vanaf de Korte Prinsengracht de Haarlemmerdijk op willen rijden, dat kan dan niet meer. Zowel de automobilist die vanaf de Haarlemmer Houttuinen als die van Brouwersgracht komen moeten dan afslaan de Haarlemmerstraat in.

Petitie erover op https://kniphaarlemmerdijkenstraat.petities.nl

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.