Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Gemeentelijke afvalbakken Noord Jordaan

Door Caroline Torenbeek
25 juni 2018

Gemeentelijke afvalbakken van Egelantiersgracht naar de Westerstraat, van de Eerste Egelantiers-, tot de Eerste Anjeliersdwarsstraat.

Dit idee komt bij mij op bij gebrek aan afvalbakken en de toenemende verloedering door flesjes, blikjes en snackzakjes op de openbare weg. Het plaatsen van diverse gemeentelijke afvalbakken zou de verloedering tegen kunnen gaan. Er is gebleken in het verleden toen er nog wel bakken stonden, dat deze ook adequaat gebruikt werden. Door de vele toeristen, scholieren en op straat lunchend werkvolk, alsook de groepen lallende feestgangers uit de provincie met blikken en flessen drank in de hand en buurtbewoners met hun zakjes hondenpoep. Bij gebrek aan bakken worden de zakjes poep op straat weggeworpen, in geveltuinen en fietstassen en -kratten gegooid of in de putten voor de hemelwateropvang gedumpt.
De stadsdeelcommissie moet mijn plan bespreken omdat ik twee jaar geleden, na de herprofilering nul op rekest kreeg van een ambtenaar toen ik mijn plan bij de gemeente voorlegde, zonder opgaaf van redenen. Deze commissie kan wellicht meer invloed uitoefenen.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Loes Buisman | 28 juni 2018 15:21

De hele binnenstad kampt met hetzelfde probleem. Zelfs bij zitbanken staan vaak geen prullenbakken meer.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.