Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Minder parkeerplek zoekende rondjes rijdende auto’s kan!

Door Saskia Schatens
7 juli 2018
De Stem van Centrum   |   9 januari 2019 15:06

Op 16 oktober 2018 heeft de stadsdeelcommissie het idee besproken.  De stadsdeelcommissie heeft het DB geadviseerd om dit idee op haalbaarheid te toetsen en zo mogelijk in te voeren. Het DB geeft aan dat er nog een data-onderzoek moet worden gedaan maar dat het dagelijks bestuur positief tegenover het initiatief staat. Het kan dan uitgevoerd worden middels een parkeerduurbeperking (max 1 uur parkeren) op de avond voorafgaan aan de marktdag.

Een voorstel om minder auto’s rond marktdagen in de Jordaan eindeloos zoekrondjes te laten rijden.

Voor de markt op de Lindengracht mogen auto’s zaterdags vanaf 06.00 uur niet parkeren. Bewoners rijden vrijdagmiddag rondjes over bijv. de Westerstraat op zoek naar een plekje. Als dat niet lukt, kan je het rond 22.30 uur weer proberen omdat dan de door horecabezoekers van de Westerstraat bezette plekken vrij komen. Minder zoekend autoverkeer kan: Maak parkeren op de Westerstraat vrijdags vanaf 15.00 uur voor vergunninghouders. Bezoekers (horeca) krijgen via hun betaal-app/betaalpaal een bericht dat ze op de Lindengracht kunnen staan tot zaterdagochtend 06.00 uur. Op zondag mogen alleen vergunninghouders vanaf 15.00 uur parkeren op de Lindengracht en is de Westerstraat beschikbaar voor bezoekers. Het lost niet alle zoekproblemen op, maar naar schatting zullen toch 2 maal per week 40 tot 50 auto’s geen zoekrondjes te hoeven rijden. Bewoners blij: minder rondrijdende auto’s is minder uitstoot CO2, Vergunninghouders blij: je kan op vrijdag na je werk parkeren Horeca blij: weekend-klanten wordt naar ruime parkeermogelijkheid gewezen. Gemeente blij: niet minder parkeerinkomsten

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Aggie Paulussen | 7 juli 2018 16:41

Alle bezoekers van de buurt komen via de parkeermeter te weten waar ze ‘t handigst kunnen parkeren voorafgaand aan de marktdagen. En de vergunninghouders hoeven minder onnodig rondjes te rijden. 👍🏼

Reageren
Johanna Spee | 16 juli 2018 14:09

Ik zou erg blij zijn dat dit gaat werken zodat wij minder rondjes hoeven te rijden. Ik hoop dat ook dat iedereen mee doet want niet geschoten altijd mis.vriendelijke groet Johanna Spee

Reageren
barbara van Waardhuizen | 15 juli 2018 23:19

De lege parkeerplaatsen op de Lindengracht (op vrijdagavond) ivm markt op zaterdag, en op de westerstraat (op zaterdagavond) worden nu benut voor uitgaanspubliek!! en wij, bewoners hoeven niet eindeloos rondjes te rijden! het is dus een win-win situatie lijkt mij! Iedereen blij!! : )

Reageren
Troy Wylie-Hill | 30 juli 2018 17:46

minder stress voor bewoners, geweldig idee

Reageren
Bert Schenk | 28 september 2018 18:06

Ik hoop dan dat ik niet meer gebonden ben aan het vroeg thuis zijn of het thuis blijven omdat ik geen parkeerplaats die vrij is kan vinden ik vind dit een prima oplossing .

Reageren
Loes Munninghoff | 30 september 2018 11:08

Ik word gek van het rondjes rijden terwijl ik een bewonersvergunning heb en geen slechte luchtkwaliteit wil....

Reageren
Marieke Van der Holst | 2 oktober 2018 11:33

Wat een super voorstel! 👍 Het twee keer per week eindeloos rondjes rijden leidt tot vervuiling, ergernis en geluidsoverlast.

Mogelijk kan dan ook overwogen worden om belijningen op de Linden aan te brengen. Sommige mensen nemen nu namelijk onnodig veel ruimte in beslag. Op de Wester gaat dit heel goed door de strakke vakken en de iets verkleinde stukjes grond waar de bomen staan. (Ik dien dit niet als separaat voorstel in omdat enkel het voorstel met de meeste stemmen behandeld wordt.)

Reageren
Ank Meijer | 2 oktober 2018 17:09

Spaart rondjes rijden en ergernis. En je kunt op zondag en op vrijdag eens wat later thuiskomen!! Lijkt ons een prima plan! Ank

Reageren
Annemieke Jordans | 3 oktober 2018 12:21

Eindelijk een einde aan geen parkeerplek vinden op vrijdagavond na het werk thuiskomen....

Reageren
marichelle dijt | 3 oktober 2018 14:14

dan zijn er meer vrije parkeerplekken voor bewoners

Reageren
Fridy Visser | 17 juli 2018 14:30

Ik vind het een goed plan! Alles wat drukte en extra CO2 uitstoot kan verminderen is welkom.

Reageren
Frank van Haren | 4 augustus 2018 10:28

Ik ben voor, geen nodeloos verkeer dat rondjes draait terwijl er voor iedereen plaats is.

Reageren
Tom van Noorden | 3 oktober 2018 14:31

Goed plan! Compliment. Voorkomt eindeloos rondrijden en verstopping door toeristen van de beschikbare ruimte.

Reageren
Paul Willems | 3 oktober 2018 16:08

Omdat het een goed plan is. Al die lege plaatsen op vrijdag- en zondagavond, die alleen maar horecapubliek worden gevuld... Dat frusteert!

Reageren
Petra de Groot | 5 oktober 2018 09:09

Lijkt me een heel goed plan. Heb het altijd al vreemd gevonden dat men die hier voor horeca bezoek komt, de auto niet zet op de gracht waar het meeste plek is. Misschien toch afgeschrikt door het bordje waarop staat niet parkeren vanwege markt, ook al is dat dus pas vanaf de volgende ochtend vroeg. wij hebben ook vaak problemen met parkeren op die dagen en hebben al verschillende keren de auto dan maar in de Staatsliedenbuurt gezet. Maar daar is vanaf Januari het betaald parkeren ook verlengd.

Reageren
edith van eck | 7 oktober 2018 15:09

voorkomt eindeloos rondjes rijden op vrijdag en zondag en is wellicht een eerste stap richting beter parkeerfaciliteiten/voorrang voor vergunninghouders ten opzicht van bezoekers net als in bijv Haarlem en Maastricht.

Reageren
Marjon Boost | 11 oktober 2018 08:44

Ik ben voor, maar stel voor om hetzelfde systeem te hanteren op zondag in de Westerstraat i.v.m. de lapjesmarkt op maandag

Reageren
Marike de Maar | 9 juli 2018 08:20

Mooi plan als eerste aanzet om uiteindelijk te komen tot een oplossing aan het teveel aan auto’s binnen de ring.

Reageren
Henk Evers | 16 juli 2018 16:47

Meer zorgeloze dagen voor de bewoners, en Eem gunstige parkeer plek

Reageren
karim de bruijn | 12 oktober 2018 15:19

Goed plan
Grootste ergenis van vergunninghouders rond westerstraat en lindegracht !
Soms rij je wel een uur rond om een plekkie te vinden.
Argument om voor te zijn is dat je in het oude systeemm ergens anderes in de buurt weer de plek in- neemt van een bewoners in andere gedeeltes van de jordaan.
Met dit systeem wordt het horeca publiek ook nog eens zachtjes ontmoedigd om met de heilige koe te komen en om eens te denken aan ov etc

Reageren
Hugo Novajarque | 12 oktober 2018 15:38

Het is veel erger, op vrijdag EN zaterdag, zondag EN maandag kan je niet in onze straat Lindengracht EN Westerstraat (en alle straatjes in de buurt) parkeren, vanwege de markten EN de parkeerdruktes de dagen ervoor. Dat is meer dan de helft van de week! Je kan beter 20-45 min van Amsterdam wonen en op eigen terrein parkeren dan 4x per week 45-60 min rondjes rijden in je eigen buurt. Het is dus beter om te verhuizen.

Reageren
Floor Dweelaard | 29 oktober 2018 09:21

Dit lijkt mij voor ons (buurtbewoners) een fantastisch plan en de horeca zal er m.i geen last van hebben, boven dien lagere CO2 uitstoot. Alleen maar winnaars !

Reageren
Sabine Leijen | 12 oktober 2018 17:33

Zoals het momenteel geregeld is, vind ik niet fair voor de vergunninghouders die trouw voor zijn (of haar) parkeervergunning betaald maar op menige vrijdagavond letterlijk een uur mag rondrijden voordat er iets wat lijkt op een parkeerplek, gevonden wordt. Van de huidige situatie krijg ik de zenuwen. Ik word wel blij van dit het voorstel!

Reageren
T. I. van Roon | 14 oktober 2018 11:46

Goed plan om het rondjes rijden van bewoners van de Jordaan met parkeervergunning te verminderen.

Reageren
matthijs botman | 14 oktober 2018 22:10

Net weer 1uur10 minuten moeten rondrijden en uiteindelijk op een tussenstuk moeten parkeren met risico op boete weer en morgenvroeg weer proberen te verplaatsen. Goed voorstel dit!

Reageren
Winfried | 27 oktober 2018 19:08

Goed idee, dat je m.i. "breder kunt trekken": internationaal.
Het nijpende parkeerprobleem in de Jordaan speelt in alle grote steden. Ik heb geprobeerd een aanvulling op je idee te geven. Iets dergelijks werkt al voor openbare parkeergarages.

Reageren
Moni Dekkers | 28 oktober 2018 11:16

Dan kunnen we rustiger boodschappen doen

Reageren
Nancy van Leeuwen | 4 december 2018 12:11

Ik ben zeker voorstander! Zeker op dit moment met de werkzaamheden aan het Marnixplein en Marnixstraat waardoor er tientallen parkeerplekken zijn verdwenen..
Het is echt een ramp op het moment!
Je durft op zondag bijna niet eens meer weg te gaan omdat je anders geen parkeerplaats hebt en je uren rondjes moet rijden.
Op vrijdag moet ik echt om 16.30 uur met gierende banden vanaf mijn werk naar huis om nog kan te maken op een parkeerplaats. Ik ben soms de wanhoop nabij....

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Saar Muller | 8 juli 2018 11:03

Goed plan om iets aan het eindeloos rondrijden te doen. Maar dit plan verplaatst het plaatsgebrek naar de omliggende straten waar al die horecabezoekers dan gaan parkeren (die gaan niet een stuk verder staan, als ze een stukje willen lopen zouden ze de auto niet meenemen). Dus helemaal niet blij: de vergunninghouders die niet op of vlakbij Westerstraat Lindengracht wonen. Dus voor de hele Noord Jordaan alleen vergunninghouders (en hun "kras" bezoek). Ook veel duidelijker en simpeler.

Reageren
Saskia Schatens | 8 juli 2018 11:35

De hele Jordaan en/of binnenstad voor vergunninghouders parkeren is weer een ander plan. Stuur het in dan kunnen wij er op stemmen. Ik probeerde binnen de bestaande regels iets van verlichting van de parkeerdruk te vinden.

Bart den Hollander | 9 juli 2018 09:47

Voor marktkooplieden zal dit een groot probleem opleveren, aangezien de parkeer apps niet duidelijk aangeven tot wanneer je wél en wanneer je níét mag parkeren. En na stapavond weten mensen het vaak al helemaal niet meer...
Op dit moment zijn er al elke week 5 tot 10 auto's op de Lindengracht verkeerd geparkeerd, dat worden er vele malen meer.

Daarnaast is het plan beetje raar: vergunninghouder vrijdags op westerstraat en zondag op lindengracht, dus auto verplaatsen?? Dat werkt niet.

Reageren
Aggie Paulussen | 11 juli 2018 17:51

Die stappers krijgen met de nw app juist constant een herinnering dat ze om 6:00 uur weg moeten zijn voor de markt. En.... de vergunninghouders zijn altijd al elke week op vrijdag en op zondag aan ‘t verplaatsen voor de markten. Zijn ze inmiddels wel gewend.

Hillie Molenaar | 1 september 2018 21:27

Het is geen marktkoopliedenprobleem omdat de politie de auto's wegsleept om ruimte voor hen te maken. Kostbaar uitje en daarom razendsnel bij iedereen bekend. De vergunninghouders onthouden het heus wel want t zit ingebouwd in "ons" parkeergeheugen

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.