Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Bewonersparkeervergunning

Door Jolande Coelho
7 juli 2018

Als de bewoners van de grachtengordel een bewonersvergunning zouden krijgen is er minder zoekverkeer. Daardoor meer rust langs de grachten.

Daar de parkeergarages duurder zijn dan de plekken op straat, gaan bezoekers aan de binnenstad eerst een parkeerplek aan de gracht zoeken. Er wordt weleens gesuggereerd dat de grachten autovrij dienen te worden. De grachten en omliggende omgeving worden echter zo druk bewoond door gezinnen en alleenstaanden dat ik vrees dat bij deze maatregel veel mensen zullen verhuizen. Dat is nu al in gang gezet daar er al veel parkeerplaatsen opgeheven zijn. Het gebruik kunnen maken van parkeergarages voor bewoners is een mooie tegemoetkoming en een succes. Soms is de garage vol en moet er alsnog naar een plek op straat gezocht worden.
Er is een grote groep bewoners die hun auto niet kunnen missen. 
ZZPers zijn niet allemaal thuiswerkers en vaak afhankelijk van hun auto. Bejaarden kunnen langer thuis blijven wonen vanwege die auto. Ze vereenzamen niet omdat ze nog vrienden en familie kunnen bezoeken buiten de stad. Als men slecht ter been is, is het OV geen optie. Gezinnen die in het weekend de binnenstad willen ontvluchten maken gebruik van de auto om naar hun huisje, boot of caravan te kunnen komen. Vaak niet bereikbaar per OV.  De parken zijn geen optie meer voor recreatie sinds daar bijna ieder weekend wel een 'event' is. M.n. het Westerpark. Vroeger een oord van rust en groen en heerlijk voor kinderen. De personen die vinden dat de auto uit de binnenstad zou moeten verdwijnen zijn vaak jonge mensen die hun vertier in de stad vinden. Vooralsnog het verzoek niet nog meer parkeerplaatsen op te heffen want dan wordt de binnenstad op een ándere manier onleefbaar. 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.