Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

meer parkeerplaatsen op de Westerstraat om zoekrondjes te voorkomen

Door Wim den Braanker
8 oktober 2018

Het aantal parkeerplaatsen in de Westerstraat vergroten door een betere benutting van de parkeerruimte door rechter in te rijden.

Het aantal parkeerplaatsen in de Westerstraat vergroten door dichter naar de bomen toe te parkeren en de hoek van inrijden van de rijstrook naar het parkeervak meer naar 90 graden te brengen. Het komt neer om op rechter de parkeerplaats inrijden. 
Zo kan je aan de  parkeervakken tussen de bomen 2 extra plaatsen toevoegen. Voor de bomen betekent dit een paal links en rechts in de grond ter bescherming tegen auto's die te dicht langs komen en het vak van grint aan weerszijden van de boom verkleinen om dichter parkeren duidelijk te maken. De hoek verkleinen betekent de stenen voor de markering van het vak aanpassen om duidelijk te maken wat het parkeervlak is. 
Het betekent wel moeilijker inparkeren met een grote auto, maar met een kleine auto is er geen probleem. Plaats zo nodig bij de aangepaste parkeervakken de aanduiding "alleen voor kleine auto's".

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Antoni Dol | 12 oktober 2018 16:41

Ik ben het zat om vrijdagavond na 0:00 uur een uur rond te rijden om een parkeerplek te vinden. Het levert CO2 en ergernis op voor de buurt en kost mij tijd en veel irritatie. Bezoekers kunnen na hun avond stappen in de Jordaan gewoon naar huis rijden, nadat ze geparkeerd hebben op het middenterrein van de straat waar de volgende dag markt is. Ik krijg ruimte om te parkeren op het middenterrein van de straat waar de volgende keer markt is. Helemaal top! Geweldig plan!

Reageren
Nancy van Leeuwen | 4 december 2018 12:20

Ik ben voor! Ik sluit mij volledig aan bij het argument van Antoni.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.