Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Maak parkeergarages gemakkelijker vindbaar!

Door Robert Eijkemans
20 december 2018

Via een app checken waar vrije parkeerplaatsen zijn zodat je niet voor niets naar een volle parkeergarage rijdt.

Zou het niet interessant zijn om via een app thuis of onderweg te checken waar vrije parkeerplaatsen zijn, zodat je niet voor niets naar een volle parkeergarage rijdt? En dat je dan de route naar deze garage op je smartphone krijgt? En dat je eventueel onderweg je keuze kunt aanpassen omdat de parkeergarage, die je in eerste instantie gekozen hebt, plotseling toch vol blijkt te zijn? Lijkt mij zeer handig zo’n app! 

De gemeente Amsterdam gaat dynamische borden plaatsen in het centrumgebied op, rond en binnen de S100 om de parkeergarages in Amsterdam beter vindbaar te maken. Aanleiding is ten eerste, dat een aantal doorgaande routes gewijzigd zijn en ten tweede zoeken automobilisten nu te vaak naar parkeergarages waar helemaal geen plek is.

Er komen zes verschillende parkeerroutes met groepen garages. Deze garages kunnen een alternatief voor elkaar zijn en hetzelfde gebied bedienen qua aanrijroutes en bestemmingen. Binnen de parkeerroutes worden automobilisten naar parkeerlocaties dicht bij hun bestemming begeleid. De nieuwe dynamische borden geven actuele informatie over de beschikbare parkeerplekken. 

Voordelen hiervan zijn, dat men directer naar de gewenste parkeergarage rijdt en niet ter plaatse nog moet bepalen naar welke parkeergarage men gaat en er dus nog minder zoekverkeer is en dus ook minder CO2-uitstoot en dus ook minder overlast voor de bewoners! Bovendien geeft dit een betere doorstroming in de stad, wat minder irritatie oplevert bij de automobilist.
 
In deze app kun je dan ook de parkeergarage vastleggen, zodat je bij terugkomst op eenvoudige wijze de route naar de parkeergarage op je smartphone te zien krijgt!

 Verder biedt het de stad Amsterdam ook de mogelijkheid om de bezoeker te sturen: Je kunt bepaalde garages “afsluiten” zodat men naar een andere parkeergarage gaat waar je de bezoeker op dat moment liever hebt!

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
August Thoonen | 1 januari 2019 14:17

Bespaart tijd, geld, ergernis

Reageren
Pieternel Eijkemans | 1 januari 2019 14:27

Veel beter voor het milieu van de stad

Reageren
H. Grievink | 4 januari 2019 10:58

Lijkt mij een zinvolle app. Gaat tijd besparen. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien!

Reageren
Aad Godvliet | 4 januari 2019 11:18

Snelheid, minder CO2, minder ergenis

Reageren
Mauro de Leeuw | 4 januari 2019 12:05

Snel en efficiënt, zonder ergernis, een parkeerplek vinden.

Reageren
Wim van den Biggelaar | 4 januari 2019 12:14

Lijkt mij een goed en efficiënt plan

Reageren
Raymond de Boode | 4 januari 2019 14:32

Zeer handig om van tevoren te weten waar er geparkeerd kan gaan worden. Scheelt tijd, geld, onrust en beter voor het milieu.

Reageren
michel jonkheer | 6 januari 2019 13:27

Offline & Online moeten elkaar versterken.

Reageren
Yvonne Verstappen | 7 januari 2019 09:34

Ik was afgelopen week in Amsterdam en bij het voorbereiden wat de beste parkeeroptie zou zijn, verbaasde het me dat er nergens info is over welke (P&R)garage vol is. Je kan er alleen maar naartoe rijden. Deze app zou een mooie verbetering zijn!

Reageren
Teun Spits | 7 januari 2019 12:00

Ik ben voor gemak tijd en minder kosten

Reageren
Piet Beekmans | 7 januari 2019 14:20

Ik ben voor omdat het veel tijd zal besparen.

Reageren
Edwin Heeger | 9 januari 2019 09:01

Omdat het gewoon heel erg handig is

Reageren
Maarten van de Laarschot | 10 januari 2019 15:54

Praktisch, snel, oog op de toekomst. Niet tegen te houden ontwikkeling. Minder omgevingsvervuiling van de matrixborden. Er staan al zoveel borden.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Marcus Hinfelaar | 5 januari 2019 18:22

Up-to-date matrixborden met actuele aantallen vrije plaatsen en/of voorspelling zijn veiliger dan een app waar je op moet kijken of die tijdens de rit de route nog kan wijzigen. Verder is niet prettig dat de gemeente kan doen alsof er geen plek is, omdat 'ze' je liever ergens anders heen sturen (op basis waarvan...?!). Ik zou me gepiepeld voelen als er in de Parking naar mijn keuze wel gewoon plek bleek te zijn, maar de app deed net alsof niet (= ook niet handig voor vertrouwen in de app)!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.