Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Fietsverlichting/verkoopautomaat in 360 graden en 24/7

Door Y. Aanzi
29 januari 2019

Simpelweg de plaatsing van cilindervormige verkoopautomaten op geschikte locaties waaruit o.a fietslichtjes 24/7 te verkrijgen zijn.

  • Zo, weleens de onverlichte (fietsers) opgemerkt tijdens en na een aantal taxi en fietsritjes door de binnenstad en buiten. Ten gevolge van enige oplossing -of verbeteringsgerichte overpeinzing over hoe dit problematiek te verhelpen in combinatie met enige creativiteit zijn o.a hierin een voorstel geformuleerd.

  • De -o.a.- 'nuchtere' verduisterde fietsers/medeweggebruikers (of misbruikers) te voorzien van een 24/7 fietsverlichting/handhavings/aanschafmogelijkheid door de vestiging van een aantal -strategisch- bepaalde fietsverlichting(s)-automatiek.
 
  •  Deze reeds bestaande technologie(ën) omvattend een duidelijk zichtbare verkoopautomaat –fungeert/herbergt dan indien doeltreffend ontworpen- een betaalbare lichtvoorzieningsbron voor de in duisternis omhulde.

  • Een ontwerp: cilindrisch (zoals die plakzuilen) gevormd en duidelijk zichtbaar (wellicht ook als straatverlichting  en/of camerabewaking dienend) tevens versterkt met een afwering en goed onderhouden kan dit opvallende automatiek/verkoopautomaat de onstuimigheid trotseren en diens behoeftigen 24/7 en 360 graden blijven voorzien van bruikbare lampjes en wellicht ander relevante (fiets)benodigdheden.

  •  Met strategisch kan in deze context bedoeld worden op een aantal meter afstand van een fietsstandplaats te lokaliseren, zoals langs het Leidseplein. 

  • Ter kennisgeving/herinnering kan op deze verkoopautomaten in letters ergens op een bijv. een bovenrand/display (of een ander medium) de wet(ten) hieromtrent worden zichtbaar gemaakt.

  • Dit voorstel kan worden geconcentreerd daar waar het meest effectief zal blijken te zijn.

  • Weet niet in hoeverre dit voorstel hier in Amsterdam of elders in dit Koninkrijk al bestaat, zo niet is deze hoofdstad wellicht dan de eerste, indien interessant/positief bevonden.

Succes 
   

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.