Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Toepassing van QR-codes/weetjes

Door Y. Aanzi
15 september 2019

Op momentale objecten/locaties een qr-code/link -zichtbaar voor de kijkers- als koppeling naar een officiële weblocatie....

 1. Het idee begon zich te ontwikkelen ergens in het buitenland (vanwege een studie toen daar woonachtig) na gezien te hebben hoe sommige huisnummers qr-codes bevatten met een koppeling naar de locatie op het internet...heb deze zelf getest toen daar. Verder na een mededeling van booking.com iets met toerisime...vorig jaar hier in Nederland? 
 2. Na enig onderzoek hoe deze qr-codes mogelijkerwijs hier in Amsterdam toe te passen...ter informering van de voorbijgangers/geinteresseerden.... kreeg voorheen regelmatig vragen over objecten tijdens mijn taxi-werkzaamheden (bijbaantje)...en welke extra motiveerde 'iets' ter kennisgeving -gebruikmakende de smartphones/QR-technologie- te vergemakkelijken.
 3. Na enig Gegoogle: (weet de zoekwoorden niet meer) o.a. terechtgekomen op: https://www.tegelweetjes.nl/ werd ik nog eens extra gemotiveerd aangezien iets soortgelijks al bleek te zijn toegepast hier in Nederland. 
 4. De geachte Myrthe Cools is daar initiatiefneemster.
 5. Liep zelf ook regelmatig door de binnenstad van Amsterdam om te kijken waar dit idee/QR  symbolen eventueel toepasbaar waren/zijn.
 6. Het nog ontwikkelende idee: deze qr-codes/links zichtbaar/herkenbaar integreren bij of nabij opvallende/belangrijke te selecteren monumenten, gebouwen, enz. 
 7. Zoals: ergens in de buurt van het Herdenkingsmonument, het Stadhuis, de Oude Kerk, Scheepsvaartsmuseum, Rembrandtplein, enz.
 • Deze qr-codes zijn dan te scannen en de gebruiker/smartphone/tablet-bezitter word dan direct doorgelinkt naar een officiële website/pagina (bijv. die van de gemeente Amsterdam zelf) met informatie gevormd in tekst (bevattend de bouwdatum/reden, ontwikkeling, functies, bekende personen, huidige status, gerelateerde gedichten zoals die van Joost van den Vondel over het stadhuis, enz.), videos (van bestaand beeldmateriaal toen, een eventuele 3D projectie van het gebouw -zoals bij 'Blowing up history' van de 'Discovery Channel' van of de toegepaste bouwmethode toen), foto's van toen, enz.
 • En welke een zeer leerzame ervaring kan zijn voor onze kinderen, studenten, volwassenen, ouderen, expats, toeristen, enz.
 • Omdat het ook zo makkelijk is kan men geneigd raken hier sneller iets over te lezen, bekijken, beluisteren, enz
 • Uiteraard in het Nederlands en andere talen.
 • Weet niet veel van Amsterdam, ben benieuwd naar de reacties/aanvullingen.
 • Een groot en leerzaam project kan het worden. In samenwerking -of optioneel-  de gemeente Amsterdam, Booking.com, musea, historici, https://www.tegelweetjes.nl/#, enz.

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.