Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Lichtgevende wegmarkering

Door Y. Aanzi
16 september 2019

ter verduidelijking van functie, rijplaats en scheiding

Het aanbrengen van 'lichtgevende' wegmarkering voornamelijk bij gedeelde wegen...

  • ...waar auto's en fietsen het asfalt moeten delen....

  • Vroeg me tijdens een aantal (avond/nacht) taxi-diensten af hoe de veiligheid (zwakkere verkeersdeelnemers) van de fietsers beter te beschermen tegen auto's en andere 'sterkere' verkeersdeelnemers. 

  • Dat gevoel werd versterkt na gelezen en gezien te hebben hoe een aantal dodelijke ongelukken werden gerelateerd met enkele UBER-chauffeurs, waaronder een dodelijk incident met een lerares/fietster.

  • Uit eigen ervaring met taxi-rijden weet ik dat er regelmatig fietsers onverlicht, en sommige dronken 'op de fiets stappen naar huis' (een taxichauffeur is een mens en kan niet alles zien wat om hem heen gebeurt) en dus -meegemaakt- slingerend en onverlicht zich over het asfalt voortbewegen of weleens 'uit het niets' de weg oversteken, of door rood fietsen!

  • Dus werd voorgesteld ter vergemakkelijking en als extra voorziening het idee van de: 'Fietsverlichting/verkoopautomaat in 360 graden en 24/7' elders op te lezen op 'stemvancentrum.amsterdam.nl' - eventueel in samenwerking me 'de Politie' en andere belanghebbenden.

  • Nu dan dit ander idee en deels aangewezen op 'Aanbrenging van valbeveiliging rondom de grachten' ook elders te lezen op 'stemvancentrum.amsterdam.nl'. namelijk het idee van:

  • Lichtgevende wegmarkeringen welke kunnen worden toegepast op gedeelde autowegen/fietspaden waar bijv. geen duidelijke verhoging of belemmering/obstakel/begrenzing onderscheid maakt van de wegverdeling. 

  • Zoals langs de Haarlemmerdijk en andere -mogelijk gevaarlijke- gedeelde wegen.

  • Lichtgevende wegmarkeringen/randen en/of symbolen waar duidelijk de onderscheiding of onderscheden kan worden wat de grenzen zijn van het fietspad en autowegdeel 's avonds/'s nachts verlicht (stroomloos) te herkennen is. 

  • Dit kan de verkeersstroming/veiligheid verbeteren en nu nog testen.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.