Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Tropische plein Nieuwmarkt

Door Appie Vocht
22 mei 2020
De Stem van Centrum   |   10 september 2020 08:08

Op de peildatum van 9 september 2020 waren op dit plan 845 stemmen uitgebracht. Uit het stemmenonderzoek bleek dat van deze 845 stemmen er 777 afkomstig zijn van één IP-adres. Daarmee komt het aantal unieke uitgebrachte stemmen op 68. Dit betekent dat dit initiatief op de peildatum niet de vereiste drempel van 100 stemmen heeft gehaald. Er kunnen geen stemmen meer op dit plan worden uitgebracht. De stadsdeelcommissie zal dit onderwerp daarom niet bespreken. 

Wat zou het leuk zijn om de Nieuwmarkt om te bouwen in een tropische plein voor jong en oud en natuurlijk voor de buurt bewoners

Nu de Corona Virus er is en de zomers steeds warmer worden zou het leuk zijn dat de bewoners van de Nieuwmarkt dicht bij huis er toch op uit kunnen met een beetje strand gevoel/vakantie gevoel.
Dit is ook leuk voor de kinderen om dicht bij huis en veilig te kunnen spelen in een waterfontein.
Het zou ook leuk zijn om al die stalen bloembakken die rond het plein staan om daar palmbomen in te plaatsen echt een strand gevoel.
Ook zou het geweldig zijn om dan het plein zomers met strandzand vol te gooien zodat iedereen daar kan liggen en spelen en sporten.
Ook met de mogelijkheid om te eten en drinken van de plaatselijke horeca zodat ook zij er beter van worden.
Dit idee gaat om een tijdelijke oplossing ivm de Corona virus zodat de Nieuwmarkt bewoners niet er op uit hoeven met de trein of auto zodat de stranden niet vol lopen zoals Zandvoort etc.
Eventueel de grondfontein voor altijd is ook leuk voor de kinderen uit de buurt.
Dus ik hoop dat iedereen dit idee wilt delen en natuurlijk ook voor te stemmen want wat is er mooier dan een vrolijk gezellige tropische plein midden in hartje Amsterdam de Nieuwmarkt.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Claudia Van Haard | 23 mei 2020 08:47

Lijkt me heerlijk om zo af te kunnen koelen in de stad.

Reageren
Lidy Vendrik | 23 mei 2020 10:48

Het volgende filmpje is een leuk voorbeeld van een fontein die geen ruimte inneemt. Je kan hem bijvoorbeeld op marktdagen ‘uit’ zetten. https://youtu.be/0SY6HixFHuE

Reageren
Appie Vocht | 7 juni 2020 15:43

Geweldig voorbeeld dit is beter dan een parkeerplaats

Olav Ulrich | 24 mei 2020 21:33

Top plan, want voor iedereen en een beetje maf, kortom Amsterdammerig. Moet er wel voldoende ruimte zijn en blijven voor de bestaande marktkramen (groetenkraam en collega's). En niet teveel volk van buiten trekken (dat kan nog wel eens een probleem opleveren en past niet in de corona-strategie van social distancing). Dus: hek eromheen, alleen op reservering en handhavers inzetten.

Reageren
Appie Vocht | 7 juni 2020 15:47

Ik ben voor omdat de zomers steeds warmer worden dus de bewoners van de Nieuwmarkt kunnen hier gezellig met hun kinderen verkoeling zoeken.
Nu is de Nieuwmarkt een armoedige plein vol met auto's van de gemeente een pauze plaats geworden voor de vuilnis wagens en veegwagens die hier hun pauze houden.
Neem de voorbeeld aan de Maria Heineken Plein en Haarlemmerplein een groot succes en ook een gezellig mooi uitzicht.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
sue wang | 7 juni 2020 14:50

Het is een zeer on doordacht plan, zeker als het gaat om duurzaamheid en behoefte aan leefbaarheid in een stad. niet alleen zou het een verspil van publieke middelen voor iets kortstondigs, een 'fun-factor for a few' zijn. het zou juist verder drukte en overlast bevorderen, ipv die juist eindelijk te verminderen. denk alleen maar al aan zwerf-zand op winderige dagen of bij een heftige stortbui waardoor al die zand dan in de rioleering terecht zou komen...

Reageren
sue wang | 7 juni 2020 14:57

... maar wat nog het meest een crime is aan dit plan, is het verspil van een resource waar we in de toekomst juist bijzonder zuinig mee om moeten gaan: (drink)water!
als je verkoeling & water zoekt zijn er in en rondom amsterdam talloze plekken ter beschikking.
ook van een paar palmboompjes - puur als optisch opsmuk in het plan geplaatst - hoef je geen verkoeling te verwachten. kortom, bedenkt iets substantielers!

Reageren
Ingrid Piceni | 17 juni 2020 15:10

tot nog toe wordt er niet gehandhaafd dus ...
en alle terrassen 22:00 de stekker eruit, 22:30 stil en geen herrie van meubilair opruimen, wie gaat daar op toe zien en handhaven ???

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.