Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

(Voorbeeld) Koester de pakketouderen in de straat

Door Stadsdeel Centrum
18 juli 2017

Eén keer per jaar de Dag van de Pakketouderen organiseren, waarbij elke straat met een ‘pakketoudere’ deze persoon eert met een evenement.

Dit voorstel is een voorbeeld, geüpload door een fictieve gebruiker.


In mijn straat is een oude dame die een soort informele pakketdienst is geworden, omdat zij altijd thuis is. ’s Ochtends krijgt ze een aantal pakketbezorgers aan de deur met pakketten voor bewoners die niet thuis zijn, einde van de middag en ’s avonds krijgt ze de bewoners aan de deur die hun pakketten komen ophalen. Het levert haar aanspraak en gezelligheid op, sociale controle op een prettige manier, en de straat krijgt meer sociale samenhang.

Dit fenomeen speelt in meerdere straten. Ik stel voor om één keer per jaar op een vaste dag de Dag van de Pakketouderen te organiseren, waarbij elke straat met een ‘pakketoudere’ deze persoon eert met een straatevenement, bijvoorbeeld een straatborrel of -barbecue.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Oumnia Hussain | 18 juli 2017 18:16

Superidee! Dit is een prachtige manier voor een oudere om de eenzaamheid te verdrijven en voor buurtbewoners om elkaar te leren kennen en elkaar te helpen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Roderick Mors | 18 juli 2017 18:17

Hiermee wordt misbruik gemaakt van ouderen, ten gunste van grote pakketdiensten. De pakketoudere zou circa 14 uur per dag werken, overdag om pakketten in ontvangst te nemen, en 's-avonds om ze af te geven, dit vermoedelijk zes dagen per week. Oftewel: een goedkope arbeidskracht voor de verzamelde pakketdiensten, die daarmee kunnen snijden in hun eigen personeelsbestand.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.