Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Hogere kwaliteit straatmuziek, kortere speeltijd en gevarieerder.

Door peter weeda
20 juli 2017

Straatmuziek is leuk voor passanten, niet voor bewoners. Waarborg hogere kwaliteit, korter en gevarieerder, zo blijft het voor iedereen leuk

Straatmuziek is leuk voor passanten, maar helemaal niet voor bewoners en werkenden die dagelijks dezelfde riedels moeten horen, niet zelden slecht uitgevoerd. En meestal ook niet de muziek van eigen keuze. Om gek van te worden. Bovendien draagt het in grote mate bij aan het beleven van de toeristische druk in de binnenstad. 
Maak een vergunningsysteem waarbij muzikanten worden beoordeeld op kwaliteit en het beheersen van een gevarieerd repertoire. Bekort de maximale speeltijd in woonbuurten tot 15 minuten in een cirkel van 250 meter en dat maar één maal per twee dagen om de dagelijkse sleur te onderbreken. Hogere kwaliteit, korter en meer variatie, zo blijft het voor iedereen leuk.
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Ad 's-Gravesande | 21 juli 2017 10:23

Ik ben voor, de argumenten zijn al gegeven door Peter Weeda: hogere kwaliteit, kortere optredens, breder repertoire noodzakelijk. Beoordeling door een klein groepje onafhankelijke musici uit Amsterdam, geen ambtelijke commissie.

Reageren
Rogier Elsenburg | 21 juli 2017 17:47

Ik ben voor, de argumenten zijn al gegeven door Peter Weeda: hogere kwaliteit, kortere optredens, breder repertoire noodzakelijk. Dit moet alleen geen vrijbrief worden om op alle drukke plekken in de stad 24/7 straatmuzikanten te zien verschijnen omdat het nu gedoogd zou zijn.Beoordeling door een klein groepje onafhankelijke musici uit Amsterdam, geen ambtelijke commissie

Reageren
REGINA Van Gelderen | 22 juli 2017 01:03

Ik ben voor hogere kwaliteit straatmuziek, kortere optredens, daar waar de straatmuziek niet verboden kan worden. Voor bewoners is de straatmuziek geen bron van vreugde en ontspanning, maar een oorzaak van stress, oorzaak van psychische en fysieke klachten. Dat kan toch niet de bedoeling van het gemeente beleid zijn?

Reageren
E.B.E. van Wassenaer | 23 juli 2017 14:51

Ik sluit mij aan bij de opmerkingen van de twee heren hiervoor en zou eraan toe willen voegen dat spelen dan alleen op pleinen kan met een minimaal bepaald aantal m2 en niet op zondagen indien het een kerkplein/-omgeving betreft.

Reageren
Ruud Jongbloed | 27 juli 2017 11:31

Er valt weinig toe te voegen aan de al eerder aangevoerde argumenten. Over kwaliteit valt te twisten, maar niet over speelduur en locatie......

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.