Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Bouw de Wallen na bij Schiphol en verplaats the Red Light District

Door Bernadette de Wit
24 juli 2017

Toeristen die op hoeren, drugs en zuipen afkomen, hebben niks met de middeleeuwse binnenstad. Verplaats deze functies en herstel de Wallen.

Afgelopen herfst meldde de politiechef dat haar manschappen op drukke avonden niet door de menigte heen kwamen op de Oudezijds Achterburgwal en zijstegen. Heel zorgelijk. Vrienden van mij, met een klein kind en een tweede op komst, zijn verhuisd omdat ze vaak hun huis niet meer in konden vanwege de drommen lallende mensen.

The Red Light District heeft de Wallen, het oudste deel van Amsterdam, overwoekerd. Hoeren, coffeeshops, seedshops, smartshops, headshops, growshops, hooligancafés, Nutellawinkels, Thaise massage met happy ending, obesitasloketten ontnemen de geïnteresseerde bezoeker van de stad het zicht op het middeleeuwse stegenpatroon en de vele verrassende gevels en plekjes.

Het zou voor iedereen prettiger zijn als we van de massaal toestromende toeristische onderklasse verlost zouden worden. Ik denk dat je deze categorie toeristen niet benadeelt door hun Red Light District na te bouwen bij Schiphol (hattip Zef Hemel). Integendeel: ze gaan er alleen op vooruit. In het nagebouwde Red Light District kunnen ze 24 uur per etmaal feestvieren. Daar zijn de regels soepeler, want er wonen geen mensen en er zijn geen Rijksmonumenten.

De Wallen kunnen daarna weer in hun glorie hersteld worden en een magneet worden voor beschaafdere toeristen, die komen voor de kapelletjes, kloosters, kerken, musea en de plek waar Mokum is begonnen.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Juliette de Wit | 25 juli 2017 14:40

Sluit me bij bovengenoemde argumenten.

Reageren
m j. Hoeymakers | 26 juli 2017 00:47

Alles wat de lallende toerist kan verdrijven is een welkom idee.

Reageren
els Diggele, van | 26 juli 2017 12:17

Ik ben voor omdat hoeren, zuipen, drugs en handel op deze manier ten koste gaat van de middeleeuwse pracht van onze binnenstad. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande argumenten.

Reageren
Erik Nannen | 26 juli 2017 12:27

En het stimuleren van beter toerisme dan zuipen of drugs en hoeren, verplaats het passenders terminal niet, dat is een gouden plek, kan de oncurrentie met de hele wereld aan.

Reageren
Daan H | 26 juli 2017 20:36

Het wordt op piekmomenten echt gevaarlijk druk, verplaatsen naar een meer beheersbare plek is beter en veiliger. Mijn 87 jarige (Amsterdamse) schoonmoeder komt soms niet meer door de mensenmassa heen. Het is nu zo druk en eenzijdig dat het geen recht (meer) doet aan de rijke geschiedenis van dit deel van de stad. Dat kan wel beter bereikt worden met de verplaatsing van delen van het huidige aanbod naar een andere plek.

Reageren
Mariëtta de Wit | 28 juli 2017 11:47

Liever nergens een Red Light district.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Evelyn Reinbergen | 25 juli 2017 17:55

De wallen bestaan al zo lang,m.a.w. als je daar gaat wonen weet je toch de situatie?Is hetzelfde als bij Schiphol gaan wonen en dan klagen over het lawaai !!!

Reageren
FOBIAN TAAMS | 25 juli 2017 18:09

DE WALLEN HOREN BIJ AMSTERDAM;DE IMPORT JUPPIES NIET.Het oudste beroep dient bescherming.Ik loop er vaak naar mijn stamcafe.bij Kop Zeedijk.De mensen daar houden van de wallen en zijn gelukkig GEEN ZEURPIETEN!! LEVE DE WALLEN!!!

Reageren
Eric Hamaker | 25 juli 2017 20:24

Verplaatsen naar Schiphol is natuurlijk onzin maar een locatie aan de IJ oever met toegangspoortjes (5 euro entree?) zou voor de dames waarschijnlijk een verbetering zijn (minder 'aapjes kijkers', niet pas klanten krijgen wanneer de sightseeers weg zijn omdat niemand naar binnen durft en niet continue gefilmd en gefotografeerd worden door elke domme onrespectvolle toerist). En geen overlast meer voor de bewoners. Maar hoe ga je in dan de huidige raamexploitanten compenseren?

Reageren
Sander de Vries | 26 juli 2017 11:19

Nabouwen op Schiphol lijkt mij grote onzin.
Maar wat dan wel aan die drukte te doen?
En de bewoording toeristische onderklasse bevreemd mij ook erg. Toeristen met minder geld niet welkom in Amsterdam?
Amsterdam alleen voor de rijken?

Wat Evelyn schrijft als je daar gaat wonen weet je dat je in het allerdrukste deel van Amsterdam gaat wonen. Je kunt niet verwachten dat Amsterdam terug keert naar 100 jaar terug.
Het is druk en dat blijft zo.

Reageren
frank ploegmakers | 26 juli 2017 12:08

geloof niet dat de sexwerker dit zelf graag wil

Reageren
frank schoenmaker | 26 juli 2017 12:13

klant nog sexwerker wenst dit,ook oud bewoners niet.

Reageren
Hannah Haagsman | 26 juli 2017 18:59

De Wallen horen bij Amsterdam, verplaatsen (hoe dan?) slaat echt nergens op. Wat je beter kunt doen, om al teveel overlast voor omwonenden tegen te gaan, is om de eenzijdigheid van het nutella-aanbod te doorbreken, en meer verschillende ondernemers te mixen (en sowieso eens de huurprijzen verlagen, voor alles......... )

Reageren
Mark van der Beer | 26 juli 2017 21:31

Stellen dat 'hoeren' en 'zuipen' niks met de middeleeuwse binnenstad te maken heeft is simpelweg een gebrek aan kennis over de buurt. Al eeuwen staan de Wallen juist hierom bekend, dit gebeurde al sinds omstreeks 1400. Dit is de identiteit van de Wallen, dit weghalen is als Parijs zonder de Eifeltoren, je neemt hetgeen weg wat deze buurt uniek maakt.

Reageren
Merel van Mansom | 29 juli 2017 12:57

Zonder hier verder over uit te wijden getuigd bovenstaande van een gebrek aan historische kennis, ethiek en enig moreel besef. Ga eens het gesprek aan met de vrouwen die er werkzaam zijn voordat je de moraalridder uit durft te hangen.

Reageren
Erwin De Groot | 30 juli 2017 10:47

Want dan kunnen alle huilende klagende zeurpieten niet meer huilen, klagen en zeuren. Ik denk dat dit weer een idee is van een van de nieuwkomers in de buurt,... Welkom in 1012! Leve de Wallen! Weg met de Zeurpieten!

Reageren
Ravi Negenman | 31 juli 2017 10:10

De mensen die voor zijn moeten terug naar hun dorp op de hei en als wel geboren Amsterdams dan moet je je geschiedenis leren oudste beroep op de wereld juist herstellen in volle glorie van voor 1012project wat een grote fars is

Reageren
alex Beks | 31 juli 2017 12:45

dit is vernietiging van cultureel erfgoed. Al in lengte van dagen bestaat dit al ! Mooi zo laten, het brengt ook een hoop........

Reageren
Ron Kruup | 31 juli 2017 18:30

Laat de wallen lekker de wallen. Al mag t misschien voor de veiligheid wel wat minder. Maar dit "rauwe"stukje stad hoeft zeker niet nog verder te verjuppen.

Reageren
saban berk | 1 augustus 2017 15:54

waarom moet dit ,,we leven al honderden jaren in de binnen stad waar wilen jullie dit de gezellig binnen stad word al steeds zaaier ,en nu het al zo minder is de aantrekkelijke binnen stad van de wallen ,, word het helemaal zaaier als de wallen ook nog een sword verplaats net als miljoenen uit geven vor de tippel zone die gewoon weggegooide geld willen jullie nu de wallen verplatsen naar schip hol gek voor woorden ... ik vind het het een heel slechte ontwikkeling

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.