Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Speelplaats op Marineterrein

Door Jur Limburg
25 juli 2017

Een prachtige speelplaats op het Marineterrein, zodat kinderen in de binnenstad wat meer ruimte en groen hebben om in te spelen!

Ik woon zelf in de Weesperbuurt, maar mijn 2-jarige neefje op Oosterdokseiland. Er is daar vrij weinig groen in de buurt om te spelen, behalve het Marineterrein. Maar voor kleine kinderen is het daar, ondanks de vele ruimte, saai! Laten we als stad kiezen voor dit soort simpele, maaar belangrijke voorzieningen, zodat binnenstadkinderen en hun ouders met veel plezier kunnen blijven wonen in de drukke, volle gedeeltes van Amsterdam.

Om het thema van het terrein eer te doen, kan het een speelplaats in militair thema worden. Niet gewelddadig, maar meer in bootcampstijl, met camouflagekleuren. Spreekt tot de verbeelding.

Het Algemeen Bestuur en buurtgenoten moeten mijn plan steunen, omdat wij Amsterdammers eens moeten kiezen voor de bewoners van Centrum en hun behoeften en niet voor hotels, commercie en toeristen. Laten we een stuk van dit nieuw vrijgekomen land voor de kinderen van stadsdeel Centrum reserveren.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
nina rikkers | 27 juli 2017 09:40

Helemaal mee eens, ben vaak met mijn kleinzoon op zoek naar een speelplek en deze locatie is perfect. Ook omdat honden er aangelijnd moeten zijn en het een lekker ruime omgeving is, zonder verkeer! Heel goe voorstel!!!

Reageren
M Limburg | 27 juli 2017 21:20

groen en ruimte voor de kinderen is in het Centrum meer dan nodig!

Reageren
ReindeR Rustema | 6 augustus 2017 08:29

Wat nog leuker is dan een reguliere speeltuin is een rommelige ruimte, zoals het Woeste Westen in Westerpark. In plaats van het natuurthema moet het hier dan inderdaad een maritiem thema krijgen.

Onoverzichtelijke speeltuinen met veel roestvrijstaal zijn de mode. Terwijl voor kleine kinderen een begrensde ruimte met houten objecten, zandbak en dergelijke genoeg is.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.