Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Verplaatsen rondvaart-opstap

Door Paul Treanor
26 juli 2017

Geen rondvaart-steigers in de binnenstad, of bij CS

De Amsterdamse rondvaart-rederijen krijgen een voorkeursbehandeling van de gemeente. Zij mogen aan het water steigers aanleggen en verkooppunten neerzetten, in de beperkte openbare ruimte, zelfs naast Centraal Station. Deze voorkeursbehandeling valt niet te rechtvaardigen. De opstappunten trekken ook touringcars aan, juist op plekken waar geen parkeerruimte beschikbaar is.

Verwijder daarom de rondvaartsteigers bij CS en in de binnenstad, en concentreer het opstappen op twee punten, aan de rand van de binnenstad. Eén daarvan staat al klaar: de Zouthaven. Die werd ingericht als opstapplaats voor de rondvaart, maar de gemeente houdt de ingebruikname tegen, wellicht op verzoek van de rederijen. Een tweede opstapplaats is snel te realiseren, achter de Euro-Parking in de Marnixstraat.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
roel beugeling | 26 juli 2017 17:23

Het bevordert de toeristen-spreiding , vermindert het aantal
touringcars in het centrum , verkort de wachttijden voor de toeristen
EN vermindert de ergernissen bij de chauffeurs !

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
ReindeR Rustema | 6 augustus 2017 07:41

Het probleem is het overnemen van de openbare ruimte met kantoortje/schaftkeet/kassa. Dan moet je dat tegengaan. Geef ze in het nieuwe Stationsplein-ontwerp geen *eigen* steigers. Er is door moderne technologie ook geen noodzaak meer voor kantoortjes met typemachines, kassa's etc. Een gedeelde kleedkamer/wc hoogstens. Onderhoud doen ze vanaf een eigen boot die alleen verschijnt bij noodzaak. Bussen komen op termijn het centrum toch niet meer in. Voor het CS is en blijft een goede plek.

Reageren
Winfried | 3 september 2017 20:42

Waarom zou je een gerenommeerd bedrijf zoals bijv Reederij Kooij, dat er al sinds mensenheugenis zit en niemand stoort, moeten wegdrukken omdat kleine bedrijfjes te weinig ruimte hebben om te groeien? Ik zie schippers van andere rondvaartboten heel wat minder nauwgezet en duurzaam met de openbare ruimte omgaan (te hard en schadevaren). Er schuilt soms een hoop kinnesinne achter beleid. Moeten we voor oppassen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.