Gemeente
Amsterdam

De Stem van Centrum

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Verbod op houtkachels

Door Ebru Akyildiz
1 augustus 2017

GGD raadt de gebruik van houtkachels af, omdat de rook die uit de houtkachels komt zeer schadelijk is voor de gezondheid. Actie vereist.

Het is zomer en zelfs nu wordt er gestookt: straks is het herfst en zal de gebruik van houtkachels alleen maar toenemen. Niet alleen voor mensen met gevoelige luchtwegen, zoals mensen met astma, betekent dat gezondheidsklachten. De rook is zo schadelijk dat GGD de mensen afraadt om houtkachels te gebruiken- omdat het simpelweg niet verantwoord is. En helaas zijn de regels in Woningwet, Bouwbesluit en Bouwverordening niet toereikend voor deze  problematiek.

Uit een onderzoek van Milieudefensie blijkt dat Amsterdam meest vervuilde stad van Nederland is. Amsterdammers hebben recht op gezond leefmilieu. Hierdoor heeft gemeente Amsterdam een zorgplicht tegenover haar burgers. Daarom moet, zelfs op stadsdeelniveau, de intentie worden uitgesproken om de huidige situatie te verbeteren. Er moet een onderzoek worden gedaan naar alle mogelijke manieren om een verbod op houtkachels in te voeren. 


Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Eric Plankeel | 3 augustus 2017 10:10

Houtkachels zonder overlast zijn binnen Singelgracht niet mogelijk, o.a. door diversiteit bouwhoogtes.

Reageren
Rachel van der Spank | 11 augustus 2017 10:39

Ik ben voor op een verbod op houtkachels, omdat ik dan zeker Amsterdam ga bezoeken!

Reageren
L vos | 12 augustus 2017 22:44

Ik kom niet graag meer in mijn ooit zo geliefde stad Amsterdam.Old Amsterdam is (net als in de kaasreclame) totaal verziekt met brandlucht van de vele vuurtjes in het Vondelpark. Overal ruik je het op terrassen en daken in de oude wijken waar al die rook zo lekker tussen de huizen blijft hangen. Zoals van dat enorme stinkding op het terras van het Rijksmuseumrestaurant.Als er een verbod komt kan dat ding als eerste weg.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Winfried | 3 september 2017 20:53

Eerlijk gezegd vind ik een knappend houtvuur eigenlijk wel lekker ruiken.
(Vracht-)auto's, bussen en de vele vieze brommertjes storen me meer.
Open deur van Milieudefensie: Amsterdam is geen Franeker of Dokkum.

Reageren
Marc Van Langen | 2 februari 2019 08:40

onzin, ga eerst zorgen dat vieze brommers, vliegtuigen en andere vervuilers minder worden. De fijnstof uitstoot van Schiphol is in vergelijking met die houtkachels vele malen groter. Die paar houtkachels die al eeuwen de stad sieren en begeuren vallen in het niets.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.